Gönen Meslek Yüksekokulu Tanıtımı

331 defa okundu

Gönen’in eğitim kurumları açısından tarihine bakıldığında, köklü bir geçmişe sahip olduğu görülmektedir.Gönen Köy Enstitüsü’nün1939 yıllarına dayanan bir “Köy Eğitmenler Kursu” geçmişi bulunmaktadır. Oldukça yoğun çalışmalar yapılmış ve yüzlerce eğitmen buradan aldığı eğitim bilgileri ile köylerinde eğitim seferberliğini başlatmışlardır. 1940 yılında Köy Enstitüleri’nin kurulması ile birlikte adı kursun adı “Gönen Köy Enstitüsü” olmuştur. Güçlü bir eğitim kadrosu ile güçlü bir eğitim ordusu yetiştirilmiştir. Gönen Meslek Yüksekokulu 2003-2004 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır. Eğitim ve öğretime Isparta Meslek Yüksekokulu binasında İktisadi ve İdari Programlar bünyesinde bulunan Muhasebe Programıile Büro Yönetimive Sekreterlik Programı ile başlanmıştır. 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında ise Gönen İlçesindeki binasına taşınmıştır. Halen Yüksekokulumuz bünyesindeki altı bölüm ve dokuz program ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir. 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı itibariyle Yüksekokulumuza kayıtlı toplam öğrenci sayısı 899’dür

Yüksekokulumuz, köklü geçmişinden gelen üretim anlayışıyla bölgemize katkı sağlayan; öğrencilerine sanat ve bilimde kendisini sürekli yenileyen bireyler olmayı öğretmeyi misyon edinmiştir.

Bilim ve sanatta, uzmanlığı ve yenilikçi anlayışıyla evrensel normlara sahip bir meslek yüksekokulu olmaktır.

• Kaliteden ödün vermeden büyümeyisağlamak.
  • Geçerli ve yeni programlar açmada öncüolmak.
  • Çevre ile bütünleşmiş iç ve dış paydaşlarla sürekli iletişim ve iş birliği halindeolmak.
  • Çalışanların memnuniyeti ve aidiyet duygusunu süreklikılmak.
  • Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız arasındaki iletişimi üst seviyedetutmak.
  • Atatürk ilkelerini benimsemiş kuşaklaryetiştirmek
  • Adalet ve sorumluluk duygusuyla hareketetmek
  • Bilimin evrenselliğine ışığında yenilikçi, araştırmacı ve problem çözücüolmak
  • Çalışanları çevreye duyarlıdır, doğal yaşamı korur vegeliştirir.

Öğrencilerimizin büyük çoğunluğu ilçede mevcut olan yurt, pansiyon ve evlerde ikamet ettiklerinden ulaşım ve barınma konusunda herhangi bir sorun yaşamamaktadırlar. Yüksekokulumuzun Süleyman Demirel Üniversitesi Merkez kampusuna 17 km mesafede olması dolayısıyla Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait kız ve erkek öğrenci yurdu ile Isparta İlindeki özel yurt ve pansiyonlar da öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamaktadırlar.

Yüksekokulumuzun mevcut kapalı alanları 3300 m2 olup, kapalı alanların mülkiyeti devlete aittir. Standartlara uygun yeterli sayıda derslik ve la- boratuvar binalarımız, spor alanımız bulunmaktadır. Öğrencilerimiz, Yüksekokulumuza 17 km uzaklıktaki Üniversitemiz Hasan Gürbüz Merkez Kütüphanesinden yararlanmaktadırlar. Yüksekokulumuzda bilgisayar laboratuvarının yanı sıra, seramik, el sanatları ve takı atölyeleri mevcuttur.

Gönen İlçesi, Isparta ilinin 24 km kuzeyinde olup doğusunda Atabey, kuzeyinde Uluborlu, güneyinde Isparta merkez, batısında Keçiborlu ilçeleri ile komşudur. Güneybatısında Burdur ili bulunmaktadır. Isparta Burdur karayoluna 5km mesafededir. En önemlisi üniversitemizin kampusüne 17 km mesafede olup, her saat başı Gönen belediyesi tarafından şehir merkezine ulaşım sağlanmaktadır. Araçların kalkış saatleri şöyledir;  Belediye Otobüs Sefer Saatleri için http://www.davrazulastirma.com/seferler.html bakabilirsiniz.